Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΙΟΥΧΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ της Ο.Ε.Β.Ε.Σ.Ν.Α

Η Ο.Ε.Β.Ε.Σ.Ν.Α. διαμαρτύρεται και εκφράζει την αντίθεσή της σε ότι αφορά την απόφαση της κυβέρνησης που εκφράστηκε μέσω του αρμόδιου Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να προχωρήσει στο άνοιγμα του επαγγέλματος των Περιπτεριούχων.
Θεωρούμε ότι αυτό θα είναι και η χαριστική βολή για τον κλάδο των περιπτέρων ο οποίος μετρά ήδη σημαντικές απώλειες από τις φορολογικές επιβαρύνσεις στα καπνικά προϊόντα αλλά και στις κάρτες κινητής τηλεφωνίας. Με την απόφαση αυτή τίθεται θέμα βιωσιμότητας του επαγγέλματος  αφού οι αρμόδιοι υπουργοί αλλά και η ΤΡΟΪΚΑ η οποία καθημερινά πιέζει προς τη λάθος κατεύθυνση φαίνεται να μην έχουν εξετάσει το θέμα ορθά και μάλιστα θεωρούν ότι είναι ένα μέτρο ανάπτυξης για το κλάδο!!!!
Αναρωτιόμαστε για ποια ανάπτυξη μιλάνε τη στιγμή που βλέπουμε καθημερινά χιλιάδες περιπτεριούχους να κλείνουν τις επιχειρήσεις τους αφού δεν μπορούν να καλύψουν ακόμη και τα λειτουργικά τους έξοδα. Ποιο θα είναι το όφελος του κράτους όταν τα καπνικά προϊόντα θα πωλούνται ανεξέλεγκτα και ως συνέπεια αυτού θα είναι η ραγδαία αύξηση στη διακίνηση λαθραίων τσιγάρων αφού οι ελεγκτικοί μηχανισμοί ακόμη και σήμερα είναι ανύπαρκτοι; Ποιο θα είναι το όφελος του κράτους αφού θα κλείσουν χιλιάδες επιχειρήσεις οι οποίες θα σταματήσουν να καταβάλλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές, τις φορολογικές τους υποχρεώσεις αλλά και θα χαθούν θέσεις εργασίας;;;;!!!!!!!
 Δεν μπορούμε πραγματικά να κατανοήσουμε σε ποια λογική κινούνται οι αρμόδιοι όταν πριν από λίγο καιρό το ίδιο το Υπουργείο Άμυνας αλλά και το Υπουργείο Οικονομικών είχαν κάνει παρέμβαση ώστε να εξαιρεθεί το επάγγελμα του καπνοπώλη από την απελευθέρωση!!!!!. Τι άλλαξε και τους οδήγησε να πάρουν μία απόφαση προς την εντελώς αντίθετη κατεύθυνση;  Είναι απόφαση της «εγχώριας»  ή της «εισαγόμενης» Τρόϊκα;;;;
Μήπως για να ολοκληρωθεί η πολυσυζητημένη ανάπτυξη που θα ερχόταν με την απελευθέρωση των επαγγελμάτων σκέφτεται τώρα η κυβέρνηση και το άνοιγμα και επαγγελμάτων που τείνουν να εξαφανιστούν όπως είναι οι  επιδιορθωτές ρούχων (μοδίστρες), οι επιδιορθωτές υποδημάτων (τσαγκάρηδες), ή που έχουν εκλείψει όπως οι καραγωγείς, οι γαλατάδες, οι  κουλουράδες, οι παγοπώληδες, οι  καλαντζήδες (γανωματές), οι πλανόδιοι πωλητές παγωτών κλπ.!!!!!!!!!!!! Αναρωτιόμαστε μήπως συμπεριλαμβάνεται κάτι τέτοιο μέσα στα  μεγαλεπήβολα σχέδια ανάπτυξης της κυβέρνησης;;;;;!!!!!!!!