Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ 16/9

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ


Η Ο.Ε.Β.Ε.Σ.Ν.Α. στα πλαίσια των αποφάσεων που ελήφθησαν τόσο από το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ στις 12/8 όσο και από το Διοικητικό της Συμβούλιο στις 28/8 αλλά και μετά την επιτυχή συγκέντρωση και τη συμμετοχή στη διαμαρτυρία της Θεσ/κης το Σάββατο 7/9 επανέρχεται και απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους συναδέλφους Ε.Β.Ε. για μαζική συμμετοχή στην απεργία-κλείσιμο των καταστημάτων τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013.
Τα  σκληρά μέτρα της κυβέρνησης όπως είναι η αναγκαστική είσπραξη των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ μέσω των διαδικασιών άμεσης κατάσχεσης των περιουσιακών στοιχείων των οφειλετών από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (Κ.Ε.Α.Ο.), οδηγούν χιλιάδες συναδέλφους Ε.Β.Ε. στην καταστροφή και την εξαθλίωση χωρίς παράλληλα να λυθεί το ταμειακό αδιέξοδο που βρίσκεται ο ΟΑΕΕ. Ταυτόχρονα τα νέα φορολογικά δεδομένα και η φοροεπιδρομή σφίγγουν ολοένα και περισσότερο τη θηλιά στο λαιμό μας και μας οδηγούν στην απόγνωση.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους Ε.Β.Ε.– μέλη των Α΄/θμιων Σωματείων μας να συμμετέχουν στην απεργιακή 24 κινητοποίηση της ΔΕΥΤΕΡΑΣ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ με κλείσιμο των καταστημάτων –επιχειρήσεων τους. Συγκέντρωση θα γίνει στις 9 το πρωϊ στην Πλατεία Όλγας, Αράτου 21, έξω από το κτίριο που στεγάζεται η Ομοσπονδία μας.
 ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ μπορούμε να αντιδράσουμε δυναμικά απέναντι στα σκληρά και βάναυσα μέτρα της κυβέρνησης και της Τρόικα, όσο ακόμα υπάρχει δυνατότητα και διατηρείται ζωντανή η ελπίδα για ανατροπή της κατηφορικής αυτής πορείας.