Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Πανελλαδική Συγκέντρωση Αθήνα ΚΥΡΙΑΚΗ 30 Μαρτίου

Πάτρα  27 /3/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΚΑΛΕΣΜΑ προς τα Σωματεία
ΘΕΜΑ: Αλλαγή ημέρας και  ώρας της  πανελλαδικής συγκέντρωσης της ΓΣΕΒΕΕ  στην Αθήνα
Συνάδελφοι
Σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσής μας σχετικά με τη συμμετοχή της ΟΕΒΕΣΝΑ και των Α΄θμιων Σωματείων μελών στην πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα, σας ενημερώνουμε ότι λόγω του ότι η κυβέρνηση έφερε στη Βουλή προς ψήφιση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος  ένα νέο Πολυνομοσχέδιο, που ανάμεσα στα άλλα αφορά φορολογικά θέματα και ρυθμίσεις για την λεγόμενη απελευθέρωση κλάδων που οδηγεί στην μονοπώληση της αγοράς ( βιβλίο, ταξί,  γάλα φάρμακο κ.λπ.). άλλαξε και η ημερομηνία της συγκέντρωσης.
Έτσι λοιπόν κρίθηκε σκόπιμο και αποφασίστηκε η εξαγγελθείσα κινητοποίηση να γίνει τελικά τη Κυριακή 30/3/2014, ημέρα ψήφισης του Πολυνομοσχεδίου, και όχι τη Δευτέρα όπως είχε προγραμματιστεί αρχικά αφού τότε δεν έχει κανένα νόημα και  θα είναι «κατόπιν εορτής».
Η πανελλαδική αυτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας πλέον του πολυνομοσχεδίου  γίνεται  όπως αρχικά είχε εξαγγελθεί  και για τα παρακάτω ζητήματα:
·         Για το  φορολογικό (υπερφορολόγηση, υπέρογκα-αυστηρά πρόστιμα κλπ.)
·         Για το ασφαλιστικό (υψηλές ασφαλιστικές εισφορές, τεράστιες οφειλές, κατασχέσεις -προσωποκρατήσεις, ανασφάλιστοι χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κλπ.)
·         Για τις εμπορικές μισθώσεις (επαγγελματική στέγη)
Στα πλαίσια αυτά λοιπόν την Κυριακή 30 Μαρτίου θα γίνει μετάβαση στην Αθήνα και συμμετοχή στην Πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 2 η ώρα στην πλατεία Κλαυθμώνος. Προσυγκέντρωση 9:30 η ώρα το πρωί στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο και αναχώρηση στις 10:30  για Αθήνα. 
Η μετακίνηση θα γίνει με μισθωμένα από τη ΓΣΕΒΕΕ πούλμαν. Για το λόγο αυτό καλούνται τα Σωματεία να ενημερώσουν κι αυτά με τη σειρά τους τα μέλη τους και να αναλάβουν να γνωστοποιήσουν εγκαίρως την Ομοσπονδία μας για τον αριθμό των ατόμων και τη λίστα συμμετεχόντων προκειμένου να γίνει η ορθή διαχείριση της μετακίνησης και να  εξασφαλιστεί ο αναγκαίος αριθμός πούλμαν που θα μισθωθούν. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δείξουν έμπρακτα την διαμαρτυρία τους συμμετέχοντας δυναμικά και μαζικά στην παραπάνω και συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Για  την Ο.Ε.Β.Ε.Σ.Ν.Α.

                     Ο                                                                     Ο

              ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


            Παναγιώτης  ΣΚΕΝΤΖΟΣ                                        Δημήτριος ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ