Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΕΒΕΣΝΑ

Πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 6-6-2013 τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας μας. Έγινε αναφορά, λεπτομερής ενημέρωση αλλά και συζήτηση επί των θεμάτων που συμπεριλαμβάνονταν στην ημερήσια διάταξη.
Ο Πρόεδρος ενημέρωσε το Σώμα για τη συζήτηση και τις αποφάσεις που πάρθηκαν στο τελευταίο προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ στο οποίο συμμετείχε  κατά τη συνεδρίαση της 5ης Ιουνίου. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα τρέχοντα και φλέγοντα ζητήματα που πλέον έχουν γίνει βραχνάς για τους Μμ-Ε. δηλαδή το φορολογικό και το ασφαλιστικό. Έγινε αναφορά στις πρόσφατες ρυθμίσεις που αφορούν στις ληξιπρόθεσμες οφειλές τόσο στο Δημόσιο όσο και στα ασφαλιστικά ταμεία.
Κοινή διαπίστωση είναι ότι οι ρυθμίσεις αυτές με τις προϋποθέσεις που θέτουν δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και την πλήρη οικονομική δυσπραγία, δεν βοηθούν, δηλαδή ουσιαστικά δεν στοχεύουν στην ανακοπή του ρυθμού αύξησης των οφειλών αφού καθημερινά ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός φορολογούμενων αλλά και ασφαλισμένων Μμ-Ε. αδυνατεί να καταβάλλει τις υποχρεώσεις του τόσο τις φορολογικές όσο και τις ασφαλιστικές.
Ειδικά για το ασφαλιστικό και τον ΟΑΕΕ διαπιστώθηκε το σοβαρό πρόβλημα βιωσιμότητας του οργανισμού, ο οποίος λειτουργεί παράγοντας συνεχώς ελλείμματα και η δυνατότητα πληρωμής συντάξεων φαίνεται να  εξαντλείται στο τέλος του καλοκαιριού  ενώ οδηγείται σε κατάρρευση μαζί με άλλα ασφαλιστικά ταμεία με αποτέλεσμα την πλήρη ιδωτικοποίηση της ασφάλισης.
            Για το λόγο αυτό μάλιστα η ΓΣΕΒΒΕ αποφάσισε να πραγματοποιήσει  στο τέλος του μηνός ημερίδα με θέμα το ασφαλιστικό και τον ΟΑΕΕ με παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης πρωτίστως αλλά  και των πολιτικών κομμάτων .
Σε τοπικό επίπεδο αποφασίστηκε να γίνει για αρχή συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 12 Ιουνίου στις 8 το πρωί στο υποκατάστημα του ΟΑΕΕ στην Πάτρα ενώ η Ομοσπονδία με τα Σωματεία μέλη της θα συμμετέχει και την Τετάρτη 26 Ιουνίου στη διαμαρτυρία που έχει η ΓΣΕΒΕΕ σε πανελλαδικό επίπεδο. Προκειμένου μάλιστα να οργανωθούν καλύτερα οι εν λόγω διαμαρτυρίες συγκροτήθηκε 5 μελής συντονιστική επιτροπή από μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας .

Οι παραπάνω ενέργειες θα αποτελέσουν την αρχή πιο δυναμικών κινητοποιήσεων αφού στο Δ.Σ. της ΓΣΕΒΕΕ που θα γίνει στις 30 Ιουνίου θα υπάρξει σχετική εισήγηση-πρόταση για οργάνωση και εντατικοποίηση των κινητοποιήσεων.