Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για Νοσοκομείο Θώρακος

Πάτρα 03/04/2014

ΔΕΛΤΙΟ    ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ:  Δρομολογούμενη κατάργηση νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος και Νοσοκομείου  Κρεστένων
                                   
To Δ.Σ. της Ο.Ε.Β.Ε.Σ.Ν.Α. κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του μεταξύ των άλλων θεμάτων ημερησίας διάταξης  συζήτησε και το θέμα που προέκυψε στο χώρο της υγείας.  Πιο Συγκεκριμένα:
         Στην συνεδρίαση της βουλής την Κυριακή που ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο «Μέτρα στήριξης και ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας στο Πλαίσιο Εφαρμογής του Ν. 4046/2012 και άλλες διατάξεις»,  κατατέθηκε τελείως αιφνιδιαστικά τροπολογία, η οποία έγινε δεκτή από τον υπουργό Υγείας κ. Α. Γεωργιάδη , όπου  αναφερόταν ουσιαστικά στο κλείσιμο του Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Πατρών καθώς  και του Νοσοκομείου Κρεστένων Ηλείας  .
Μετά από  τις αντιδράσεις στο Κοινοβούλιο αποσύρθηκε άρδην το συγκεκριμένο άρθρο της τροπολογίας προσωρινά, με την επιφύλαξη  όμως της επαναφοράς του προς συζήτηση σε άλλο νομοσχέδιο.!!! Με άλλα λόγια δηλαδή είναι προαποφασισμένο και δρομολογημένο το οριστικό κλείσιμο των δύο παραπάνω νοσοκομείων, απλά αναβλήθηκε για λίγο ώσπου να κοπάσουν οι αντιδράσεις !!!
Καταγγέλουμε την ενέργεια αυτή του Υπουργού Υγείας και εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας  θέτοντας  προ των ευθυνών τους, όλους αυτούς που λαμβάνουν τόσο βιαστικές,  και αιφνίδιες αποφάσεις, χωρίς να λαμβάνουν υπόψιν καθόλου το  γενικότερο καλό του κοινωνικού συνόλου σ’ ένα τόσο ευαίσθητο τομέα όπως είναι η υγεία. Ειδικότερα για το Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος είναι ανεπίτρεπτο να  παύσει η λειτουργία του , αφού αποτελεί ένα  εξειδικευμένο νοσοκομείο-θεραπευτήριο  ειδικών παθήσεων για την ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας, χτισμένο σε ειδικό  φυσικό- κλιματικό περιβάλλον απαραίτητο για την νοσηλεία των ασθενών. Εξάλλου  είναι μια σύγχρονη μονάδα υγείας προσφάτως  ανακαινισμένη και εξοπλισμένη .
.           Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι τα μέτρα που λαμβάνονται  αφορούν στην πλήρη εμπορευματοποίηση της υγείας και ανοίγουν το δρόμο για παραπέρα εκχώρηση σε επιχειρηματίες-ιδιώτες  των υπηρεσιών Υγείας που μέχρι σήμερα καλύπτει ο δημόσιος τομέας

            Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συμβεί αυτό!!! Η υγεία είναι δημόσιο αγαθό  και δεν εκχωρείται, δεν εμπορεύεται, δεν διαπραγματεύεται.