Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Η Ομοσπονδία  μας εκφράζει για πολλοστή φορά την πάγια θέση της, η οποία είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.
Θεωρούμε ότι η ενέργεια αυτή από πλευράς της κυβέρνησης επισπεύδει την εξόντωση των μικρών επαγγελματιών και δεν θα επιφέρει κανένα θετικό αποτέλεσμα αφού δεν πρόκειται να υπάρξει αύξηση του τζίρου  παρά μόνο αύξηση των λειτουργικών δαπανών τους ούτε καμία αύξηση των θέσεων εργασίας. Επίσης, καμία αύξηση ούτε στην αγορά (ζήτηση), ούτε στην απασχόληση –θέσεις εργασίας, ούτε στην κοινωνία γενικότερα. Εξυπηρετεί συμφέροντα μεγάλων πολυεθνικών επιχειρήσεων αφού οι μικρές επιχειρήσεις-αυτοαπασχολούμενοι κάτω από τέτοιες συνθήκες θα παρουσιάζουν αδυναμία ανταγωνισμού απέναντι σ΄ αυτές.
Το προϊσχύον καθεστώς λειτουργίας κάλυπτε επαρκώς τις ανάγκες των εμπορικών καταστημάτων, ακόμη και των τουριστικών περιοχών, αλλά και των καταναλωτών . Εξάλλου η τραγική στάση εμπορίου που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια οφείλεται στην έλλειψη χρημάτων και όχι στην έλλειψη χρόνου  για αγορές, παρά την εσφαλμένη άποψη μικρής μερίδας εμπόρων που θεωρούν ότι εκείνη τη μέρα θα αυξηθεί ο τζίρος λόγω της εορταστικής κίνησης στο κέντρο.
Για το λόγο αυτό η Ομοσπονδία, συστρατεύεται με τον Εμπορικό κόσμο και καλεί τα Σωματεία – μέλη της που ασκούν εμπορική δραστηριότητα να ενημερώσουν και αυτά με τη σειρά τους τα μέλη τους – επιχειρήσεις έτσι ώστε αυτή την Κυριακή 15/12 τα καταστήματα στην περιοχή μας να παραμείνουν κλειστά, εκφράζοντας έτσι  την αντίθεση μας στην  εφαρμογή αυτού του μέτρου.