Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΑΞΙ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΤΑΞΙ ΠΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ
«Ο ΑΓ. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ» Αράτου 21, β' όροφος, γραφείο 6 , ΠΑΤΡΑ
τηλ. (2610) 223.311,   ΦΑΞ  (2610) 275.778,   ΚΙΝΗΤΟ 6977-361.362

                                                                             ΠΑΤΡΑ  5  Νοεμβρίου 2012




Ψ Η Φ Ι Σ ΜΑ


         Μετά  τις τελευταίες  και αιφνιδιαστικές εξελίξεις που έλαβαν χώρα το μεσημέρι της Παρασκευής σε συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α με τον Υπουργό Μεταφορών κ. K. Χατζηδάκη, ο κλάδος κινητοποιήθηκε άμεσα  τόσο σε πανελλήνιο όσο και σε τοπικό  επίπεδο πραγματοποιώντας προεδρεία, Διοικητικά, Περιφερειακά Συμβούλια  και Γενικές Συνελεύσεις.
          Πιο συγκεκριμένα αιφνιδιαστικά η κυβέρνηση κατόπιν πιέσεων που άσκησε και πάλι ο Σ.Ε.Τ.Ε, μέσα στο πολυνομοσχέδιο-σκούπα, με το οποίο θα περάσει όλο το περίφημο πακέτο των μέτρων λιτότητας συμπεριέλαβε άρθρο με το οποίο ουσιαστικά απελευθερώνει το μεταφορικό μας έργο, αφού στην ουσία μας αφαιρεί το λιγοστό έργο που μας έχει απομείνει.
          Ειδικότερα δίνει το δικαίωμα στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, τουριστικά γραφεία, καθώς και επιχειρήσεις ενοικιάσεως αυτοκινήτων να εκτελούν το έργο της μεταφοράς και μάλιστα με Ι.Χ. αυτοκίνητα ακόμη και μηχανάκια, χωρίς κόμιστρο και να μισθώνουν αυτά τα οχήματα και με οδηγό, αφαιρώντας έτσι από τα ΕΔΧ αυτ/τα ΤΑΞΙ ένα ουσιαστικό κομμάτι μεταφορικού έργου, οδηγώντας τον κλάδο μας στον αφανισμό αφού  ήδη το έργο μας έχει μειωθεί κατά 70 % ως απόρροια της οικονομικής κρίσης και των βάρβαρων μέτρων που έχουν παρθεί τα τελευταία χρόνια με τα περίφημα μνημόνια .
Κατόπιν των  αρνητικών αυτών εξελίξεων πραγματοποιήθηκε  εκτάκτως χθες Γενική Συνέλευση του Σωματείου διευρυμένη με  την παρουσία του  προεδρείου του κλαδικού  Περιφερειακού Συμβουλίου καθώς και τα προεδρεία των Σωματείων ΤΑΞΙ  της  Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας όπου και ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΑΝ τα παρακάτω:
Το Σωματείο μας σε συνέχεια της απόφασης  της κλαδικής Ομοσπονδίας Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α. κατέρχεται από σήμερα ΔΕΥΤΕΡΑ 5 Νοεμβρίου από ώρα 5 το πρωί σε 24 κυλιόμενες επαναλαμβανόμενες απεργίες έως ότου η κυβέρνηση αναγκαστεί να αποσύρει την επίμαχη αυτή διάταξη από το πολυνομοσχέδιο. 
Για σήμερα Δευτέρα ως αρχή αποφασίστηκε η συμβολική κατάληψη των πολιτικών  γραφείων των κομμάτων που ανήκουν στη συγκυβέρνηση με επίδοση ψηφίσματος καθώς και άνοιγμα των διοδίων του Ρίου.
Οι περαιτέρω κινητοποιήσεις μας θα αποφασίζονται από τη βάση ενώ θα  κλιμακώνονται καθημερινά  και αλλάζοντας προοδευτικά θα γίνονται ολοένα και πιο  δυναμικές.
 Ο κλάδος μας όπως και ολόκληρη η κοινωνία «ψυχορραγεί», έχει αγγίξει πλέον τα όρια της αντοχής και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, από τα συνεχή μέτρα λιτότητας και τα μνημόνια  που επιβάλλει η Τρόικα και εφαρμόζουν τα  3 τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις.
Όμως αντιδρούμε, διαμαρτυρόμαστε, αντιστεκόμαστε  παλεύουμε  για να μην χάσουμε  το δικαίωμα στην εργασία  και στη ζωή και να μην υπονομεύσουμε  το μέλλον των παιδιών μας.

  Μετά την ολοκλήρωση του ψηφίσματος  οι συμμετέχοντες  στη  διευρυμένη Γενική Συνέλευση του Σωματείου Ιδιοκτητών Πάτρας εξουσιοδότησαν  τα Διοικητικά Συμβούλια του Σωματείου Ιδιοκτητών  ΤΑΞΙ Πατρών και του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδος να επιδώσουν το παρόν ψήφισμα στους αρμόδιους  εμπλεκόμενους κατά τόπους φορείς, στα  κόμματα  της συγκυβέρνησης, στον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων,  στους Βουλευτές του νομού,  καθώς και  στα Μ.Μ.Ε.  και τέλος  να συντονίσουν όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για περαιτέρω κλιμάκωση και επιτυχία των κινητοποιήσεων.



         

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                                                  
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



Σκέντζος  Παναγιώτης                           Σίδερης Γεώργιος



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου